Dr. Sharon Schouten heeft haar studie Farmacie afgerond aan de Universiteit van Utrecht en heeft daarna ongeveer 7 jaren gewerkt als zorgprofessional in een openbare apotheek en daarna een transmurale apotheek. Hierdoor heeft ze ervaren aan welke uitdagingen zorgprofessionals dagelijks worden blootgesteld.

Samenwerking tussen verschillende disciplines heeft zij vanaf het begin gestimuleerd en dat gaf ze vorm door multidisciplinaire scholingsactiviteiten voor apothekers- en doktersassistenten in het dorp te initiëren.

Tijdens haar werkzaamheden als directeur van een postacademisch onderwijs centrum heeft ze haar nieuwsgierigheid naar motivatie voor scholing van zorgprofessionals kunnen voeden door haar promotieonderzoek: de rol van motivatie van apothekers bij nascholing.

Sinds 2018 heeft Sharon MZG opgericht waarmee ze zich focust op de zelfprofessionalisering van gezondheidszorgprofessionals op drie niveaus:

Macro

Op het gebied van wet- en regelgeving in samenwerking met (beroeps)organisaties en ministeries

Meso

Door adviseren, ontwikkelen uitrollen van motiverende leer- en ontwikkeltrajecten voor zorgprofessionals in samenwerking met scholingsaanbieders en werkgevers

Micro

Door coachende begeleiding van gezondheids- zorgprofessionals in leren, ontwikkelen en zelfprofessionalisering