Coaching van (jonge) zorgprofessionals

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat autonomie een belangrijke stimulans is voor de intrinsieke motivatie, het plezier en de energie in je werk. Ondanks dat we leven in een wereld vol regels en wetgeving kan je binnen je eigen cirkel van invloed je autonomie behouden door regelmatig te reflecteren op waar je goed in bent en waar je je nog in dient te ontwikkelen.

Door mijn onderzoek naar de motivatie van zorgprofessionals bij nascholing, ben ik ervan overtuigd dat zorgprofessionals meer plezier in hun werk krijgen als ze zelf bewust hun leer- en ontwikkelproces organiseren.

Jonge zorgprofessionals krijgen na hun afstuderen te maken met allerlei uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé, het vinden van zowel hun persoonlijke als inhoudelijke rol binnen de zorgorganisatie en het gedrag dat daarbij ‘hoort’. Tegelijkertijd wordt er door wet- en regelgevende instanties én hun beroepsorganisatie van hen verwacht dat ze continu blijven leren en ontwikkelen om de best mogelijke zorg te kunnen leveren.

In het zelfprofessionaliseringstraject voor (jonge) zorgprofessionals krijg je op een coachende manier tools aangereikt om (verplichte) nascholing en andere uitdagingen in de praktijk te combineren tot een geïntegreerd systeem voor leren en ontwikkelen. Een systeem waarin je als zorgverlener je eigen gepersonaliseerde leerpad kan volgen, waardoor je meer plezier en energie in je werk ervaart.

Het zelfprofessionaliseringstraject bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele sessies. Naar behoefte kan men de 1 op 1 sessies ook als apart traject volgen. Dit traject is voor zowel openbaar-, poliklinische- als ziekenhuis apothekers geaccrediteerd.

Spreekt deze manier van coaching en persoonlijke ontwikkeling je aan als zorgprofessional? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Ik ben aangesloten bij de Nederlands Orde van Beroeps Coaches (NOBCO), de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland.